Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik hulp op afstand?

Heeft u vragen over het gebruik van de SeniorenTAB en SeniorenMOB, neem dan contact op met de servicedesk van Hulp op Afstand. Een medewerker zit voor u klaar om uw vraag te beantwoorden.
De servicedesk van Hulp op Afstand is bereikbaar ma t/m vrij van 09:30 – 16:00.
Telefoonnummer: 070 3085504

Kan ik mijn huidige mobiele nummer behouden?

Indien u al beschikt over een mobiele telefoon met bijbehorende simkaart, dan kunt u gewoon uw simkaart in uw huidige telefoon overplaatsen naar uw nieuwe seniorenMOB.

Hoe verbind ik een seniorenTAB met het internet?

Draadloze internetverbinding (Wi-Fi)
Voor het gebruik van internet op de SeniorenTab  is een draadloze internetverbinding (Wi-Fi) nodig. Een van onze werknemers adviseert u hier graag over en helpt u bij het instellen. Bel met hulp op afstand 070 3085504

Geschikt voor slechtzienden?

Opties zoals: Hoog contrast kleurenschema’s en drie verschillende formaten lettertypes maken de SeniorenTab en de seniorenMOB geschikt voor veel slechtzienden. Bijkomend kunnen ook de standaard toegankelijkheidsvoorzieningen zoals: Vergrootglas en de schermvoorlezer Google Talkback worden ingeschakeld. Een van onze werknemers ondersteunt u hier graag bij! Bel met hulp op afstand 070 3085504.

Wat is een seniorenTAB?

Een SeniorenTab is een tablet voor senioren. Een kleine platte draagbare computer met een aanraakgevoelig scherm. De bediening gaat via een aanraakscherm en niet via een toetsenbord en muis. Standaard is de SeniorenTab uitgerust met een aantal apps (programma’s) die veel mogelijkheden bieden zoals: Het versturen van een e-mail, internetten, spelletjes spelen, muziek luisteren, de krant lezen, bankzaken regelen, videobellen via Skype en films bekijken op YouTube. Daarnaast kan de SeniorenTab naar wens worden aangevuld met apps die via de Google Play store geïnstalleerd kunnen worden. Voor het gebruik van de SeniorenTab is een werkende draadloze internetverbinding (Wi-Fi) noodzakelijk.

Wat is een seniorenMOB?

Een SeniorenMobiel is een smartphone voor senioren. De seniorenMOB is speciaal ingericht om alle afbeeldingen en teksten goed te kunnen lezen. Zo zijn er verschillende toegankelijkheid opties beschikbaar en werkt de telefoon met een duidelijke menustructuur. Met de seniorenMOB kan niet alleen gebeld of ge-sms’t worden, maar bijvoorbeeld ook: e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Daarnaast kan de seniorenMOB naar wens voorzien worden van extra apps (programma’s), die via de Google Play store kunnen worden geïnstalleerd. Een internetverbinding (Wi-Fi of Mobiel data abonnement) is noodzakelijk voor veel mogelijkheden van de smartphone.

Wat is android?

Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten zoals: telefoons, tablets, e-readers en autoradio’s.

Wat is de google play store?

De Google Play store is de applicatie en website waarmee apps (programma’s) kunnen worden geïnstalleerd op de SeniorenTab en de seniorenMOB. Met de apps uit de Google Play store zijn de SeniorenTab en de seniorenMOB naar wens en interesse te personaliseren. Hierbij is een keuze uit meer dan een miljoen apps, waarvan het merendeel gratis wordt aangeboden

Wat is een app?

Een app (afkorting voor mobiele applicatie) is een klein programma voor een tablet of smartphone. Apps hebben meestal één taak of functie. Bijvoorbeeld het spelen van één spelletje, het lezen van één krant of het bekijken van video’s. Via de Google Play store zijn er diverse apps beschikbaar die op de seniorenMOB of SeniorenTab geïnstalleerd kunnen worden. Neemt u gerust een kijkje of vraag een van onze werknemers voor de mogelijkheden via telefoonnummer: 070-3085504.